__________________________________________________________________________________________________________________________
......................................................"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
__________________________________________________________________________________________________________________________
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Απαγορεύεται η Tσουκνίδα. Tι σχέση έχει η απαγόρευση με την παγκόσμια κρίση

  ΠΕΡΙ ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑΣ  

by Άνα Ζουμάνη



Νόμισα πως πρόκειται για τρολιά, αλλά δεν είναι έτσι.
Στη Γαλλία ο νόμος ισχύει από το 2006. Απαγορεύεται η διαφήμιση και η πώληση της τσουκνίδας, απαγορεύεται να την προτείνουμε σε τρίτους. Όσους δεν συμμορφώνονται με το νόμο τους περιμένει πρόστιμο 75.000 ευρώ και 2 χρόνια φυλακή.
Με άλλα λόγια το κείμενο που διαβάζετε αυτήν τη στιγμή, στη Γαλλία θα τιμωρούνταν αυστηρά. Συνεπώς, με βάση το Γαλλικό Σύνταγμα, όσοι γράφουν κείμενα διαδίδοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες της τσουκνίδας είναι παράνομοι και η πράξη τους είναι κολάσιμη.
Θα αναρωτηθείτε: Τι μας αφορά ο νόμος της Γαλλίας; Ζούμε στην Ελλάδα.
Σας αφορά άμεσα, διότι αφορά την ΕΕ, συνεπώς μας αφορά όλους.
Πρώτα από όλα αφορά την Φαρμακοβιομηχανία και εκεί είναι το «πόιντ».

Για να καταλάβετε τα πράγματα σε ύψος και βάθος, πάρτε το χρόνο και ακούστε  τον Dr. Rath από την αρχή ως το τέλος και με προσοχή. 

Κατά τον Dr. Rath  για την παγκόσμια κρίση ευθύνεται πρώτα από όλα το «Καρτέλ Χημικών και Φαρμακευτικών βιομηχανιών» που «κλέβει την φύση, την αντιγράφει και κάνει τεράστια κέρδη εις βάρος μας, εις βάρος της υγείας μας».



Η ομιλία του Dr. Rath στρέφεται γύρω από τα εξής σημεία.

Το Καρτέλ Χημικών και Φαρμακευτικών βιομηχανιών ως «νέοι θεοί» αποφάσισαν να κυβερνήσουν τον κόσμο.
1. Αντιγράφοντας και αναπαράγοντας τη φύση, μέσω της κατανόησης της χημικής της σύνθεσης.
2. Αποκτώντας και κατέχοντας τη Φύση μέσω της αρχής της Πατέντας.
3. Κατακτώντας και διοικώντας τον κόσμο, μέσω της διεύρυνσης του Νόμου, του περί Πατεντών, σε όλες τις χώρες του κόσμου με στρατιωτική δύναμη.

Εκτός αυτού το «Καρτέλ» τάσσεται  γενικώς κατά των θεραπευτικών φυτών και των φυσικών λιπασμάτων. Αυτό σημαίνει πως απαγορεύεται να ποτίζουμε και να τρέφουμε τα φυτά των κήπων μας με φυσικές ουσίες. Τα φυτοφάρμακα όμως επιτρέπονται.

Συμφωνα με τον κώδικα «Codex Alimentarius», τα φυσικά και σπιτικά «γιατρικά» θα απαγορεύονται σταδιακά. 
Φυτά τα οποία ανέκαθεν ήταν στη διάθεσή μας αν το θέλαμε, φυτά τα οποία ανέκαθεν βοηθούν στην ίαση και την διατήρηση υγιούς σώματος και νου, θα αντικατασταθούν ολοτελώς από συνθετικά, γενετικά τροποποιημένα προϊόντα των φαρμακευτικών εταιρειών.
Λέξεις όπως: Λαδανιά, κουκουνάρι, ιπποφαές, αστράγαλος, επιλόβιο, λαγοκοιμηθιά, τζίνσενγκ, κουρκούμη, μοσχοσίταρο, τίλιο, τριγωνέλλα, καμελίνα κ.λ.π, θα σβήσουν από το λεξιλόγιο και τη ζωή μας, σταδιακά αλλά σίγουρα.

Ως ποιο βαθμό έχει προχωρήσει άραγε αυτή η παράλογη νομοθεσία; Δεν ξέρω ακριβώς, για να το εξακριβώσω θα έπρεπε να διαβάσω όλους τους νόμους όλων των χωρών του κόσμου.
Πάντως γνωρίζουμε πως από το 2002 απαγορεύεται η πώληση χυλού τσουκνίδας στη Γαλλία και από το 2006 απαγορεύεται η διαφήμιση του φυτού με συνέπεια πρόστιμο και φυλακή αν δεν συμμορφωθείς. 
Το όλο προμηνύει την εξόντωση της φυσικής τσουκνίδας, ως εκ τούτου στο σημείο αυτό θέλω να ενημερώσω πως, όπου δεν υπάρχει τσουκνίδα, δεν υπάρχει και η πεταλούδα που την χρειάζεται ως τροφή.... και η πασχαλίτσα!
Εναλλακτική μέθοδος «εξόντωσης» της τσουκνίδας είναι η εξόντωση της γνώσης.  Πόσα πολύτιμα βότανα θεωρούνται πλέον «άχρηστα αγριόχορτα» από τους πολλούς;  Σβήνεις τη γνώση από την βοτανολογία και λύθηκε το πρόβλημα. Χωρίς γνώση είναι άχρηστοι όλοι οι θησαυροί.

Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να αντιταχθούμε στης μαφίας την παράνοια. Θα πρότεινα να ακούμε και να διαβάζουμε Dr. Rath και άλλους σοφούς του είδους και να βγούμε στο δρόμο, να βγούμε στα βουνά και στα λιβάδια και να μαζεύουμε βότανα, να μελετήσουμε βοτανολογία (όσο πιο παλιά τα βιβλία, τόσο πιο καλά), να γεμίσουμε τις βιβλιοθήκες μας με βιβλία και τις αποθήκες μας με «σπιτικά γιατρικά» πριν χαθούν από προσώπου γης... και σπόρους.

Καθηγητής Σνέιπ να γίνουμε ας είναι η αποστολή μας.  Ά, ρε ανεκτίμητε Χάρυ Πότερ.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της τσουκνίδας. 

καθαρίζει το αίμα
δυναμώνει το αίμα
σταματάει το αίμα
διεγείρει το μεταβολικό σύστημα
θεραπεύει παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος
...
ρευματικά
ουρική αρθρίτιδα
τριχοφυΐα
ανορεξία
δυσκοιλιότητα
διάρροια
δυσπεψία
νεφρική ανεπάρκεια
διαβήτης
υπέρταση
δυσμηνόρροια


Άνα Ζουμάνη
(εφημερόπτερα)

___________________
εφημεροπτερα

1 σχόλιο: